Metin olan her yerde NLP, el yordamıyla tespit etmemizin hayli güç olduğu birçok kapıyı aralıyor. Duygu analizi bu kapılardan yalnızca biri.
Veri bilimi dünyasının önde gelen nesne yönelimli gelişmiş programlama dillerinden Python'ın ilk zamanlarına bir bakış atıp kısa bir giriş yapalım.
Bir bilgisayar konuştuğumuz dili nasıl anlayabilir? Soruyu yanıtlayabilmek için doğal dil işleme kavramına ve bu kavramla bağlantılı yöntemlere bir göz atmak gerek.
Bir makine öğrenmesi uygulaması için hazırlanan veri ile model kurulduktan sonra eldeki modeli optimize etmek, zorlu fakat olmazsa olmaz süreçlerden biri.
Facebook Amsterdam'da 'Head of Solution Engineering' rolünü üstlenen Sencer ile yazılım mühendisliği alanında ilerlemek isteyenlerin sorularını cevaplandırmaya çalıştık.
Microsoft tarafından geliştirilen, Gradyan güçlendirmesi tabanlı karar ağacı algoritması olan LightGBM tahmin modelleri için karar noktalarını en optimum şekilde ayırarak ürettiği ağaçlar ile başarılı tahminler üretmemize yardımcı olur.
Büyük veri dünyasındaki o küçük sarı fili yakından tanıyor ve Hadoop'a giriş yapıyoruz.
Bu makalede değişken seçiminde kullanılan sarmal yöntemleri anlatıyor ve uygulamalarla model performansına olan etkilerini değerlendiriyorum.
E-ticarette yapay zekanın sağladığı avantajları cevaplandırmaya çalıştığımız keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
Projera'nın kurucusu ve bir 'Agile Koç' olan Kamil Karataş ile Agile (çevik) çalışmada ilerlemek isteyenlerin sorularını cevaplandırmaya çalıştığımız keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
Sağlık Bakanlığı web sitesinden çektiğimiz aşılama verilerinin SQL kullanarak bir analizini yapıyorum.
İTÜ’de Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uygulama Araştırma Merkezi’nde yönetim kurulunda görev alan Ayşe Tosun ile AI (yapay zeka) alanında ilerlemek isteyenlerin sorularını cevaplandırmaya çalıştığımız keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
CLTV elde etme ile ilgili literatürde çok farklı şekillerde hesaplama modelleri bulunmaktadır. Bu yazıda tahmin etme metodu ile görselleştirme yapıyoruz.
Bu makalemizde belli bir rastgelelik kuralı ile gerçek insan isimleri ve gerçek adreslerden oluşan 20 milyon satırlık bir müşteri verisetinin T-SQL ile nasıl oluşturulduğunu anlatıyorum.
Günümüzde 'Derin Öğrenme’ ve 'Evrişimli Sinir Ağları' kavramlarını sıkça duymaya başladık. Bu kavramlara genel bir bakış atıp 'Evrişimli Sinir Ağları'na giriş yapıyoruz.
We aim to explain what is retinal vessel segmentation and why data augmentation techniques impact the performance of the segmentation model.
Miuul İçin 7 Günlük Ücretsiz Deneme
Her gün yeni bir film.
Çevrimdışı izlemek için iOS veya Android'e indirin.
Reklamsız.
İstediğiniz zaman iptal edin.